Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Premijerka Ana Brnabić sastaće se sutra u Kragujevcu sa predstavnicima sindikata i delegacijom radnika, koji od početka krize u Fijatu predstavljaju interese i zahteve svih zaposlenih, potvrdio je za Nova.rs Bojan Božović, iz Samostalnog sindikata Fijat plastika.

Sastanak će biti održan u Skupštini grada od 15 sati, a Božović za naš portal kaže da ne očekuje da će im sutra biti saopšteno „neko konačno rešenje“.

On je potvrdio i da će ovom zakazanom sastanku, kao i svim dosadašnjim pregovorima vođenim u Beogradu prisustvovati i gradonačelnik Nikola Dašić.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je juče da je 500 radnika Fijata višak, ali da će se Vlada Srbije boriti da oni dobiju što bolje otpremnine i da im pomogne da pronađu novi posao.

Takođe, tokom vikenda predstavnici radnika i zaposlenih u Fijatu naglasili su da će insistirati da od socijalnog programa u kragujevačkom Fijatu bude izuzeto i zaštićeno šest kategorija radnica i radnika. To su žene na trudničkom i porodiljskom odsustvu, roditelji dece sa posebnim potrebama, radnice čija su deca mlađa od pet godina, invalidi rada, samohrani roditelji i parovi koji su u programu vantelesne oplodnje.

BONUS VIDEO Posle razgovora sa Anom Brnabić radnici Fijata odlažu proteste

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar