MB Namenska, Lučani Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Odlukom Nadzornog odbora preduzeća "Milan Blagojević - Namenska" AD Lučani, za vršioca dužnosti direktora imenovan je Predrag Ilić diplomirani inženjer tehnologije, saopšteno je iz te kompanije.

Ilić u „MB Namenskoj“ radi već 33 godine, i za to vreme bio je na pozicijama vodećeg inženjera na „C“ pogonu, rukovodioca službe „Zaštita na radu“, rukovodioca pogona „Rastvarači“, rukovodioca pogona „Raketna goriva“, upravnika „B“ pogona i izvršnog direktora za tehničko-tehnološke poslove i proizvodnju, navodi se u saopštenju.

Istom odlukom je diplomirana ekonomistkinja Milka Vidić imenovana za izvršnu direktorku zaduženu za pravne i ekonomske poslove, a diplomirani inženjer elektrotehnike Radisav Pantelić za izvršnog direktora zaduženog za tehničko-tehnološke poslove i proizvodnju.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, dugogodišnji direktor „MB Namenska“ Radoš Milovanović iznenada je preminuo u aprilu od posledica srčanog udara.

Milovanoviću je suđeno za smrt dvojice radnika „Namenske“ Milomira Milivojevića (25) i njegovog kolege Milojka Ignjatovića. Osim njemu, suđeno je i rukovodiocu pogona Raketna goriva – Vladimiru Lončareviću i Tomi Stojiću, rukovodiocu sektora „Bezbednost i zaštita na radu“.

Tužbu protiv njih podneo je otac poginulog mladića Milomira, Milovan Milivojević. On je optužio nadležne da prikrivaju okolnosti pod kojima se dogodila nesreća u kojoj je stradao njegov sin i još jedan radnik.

Inače, od 2006. to je bila 15. nesreća u namenskoj industriji u Srbiji.

BONUS VIDEO: Fabrika MB Namenska u Lučanima

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar