Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Banka Poštanska štedionica i MTS banka od sutra posluju kao jedna banka, pošto će Banka Poštanska štedionica pripojiti tu banku.

Pročitajte i ovo

Narodna banka Srbije saopštila je danas da je transakcija pripajanja obavljena uz saglasnost te institucije, pošto je ocenjeno da su, kako se navodi, ispunjeni svi propisani uslovi, odnosno da je ovo pripajanje ekonomski opravdano i da će pozitivno uticati na stanje na finansijskom tržištu u Srbiji.

Registracija ove statusne promene kod Agencije za privredne registre izvršena je danas, čime Banka Poštanska štedionica postaje pravni sledbenik svih prava i obaveza MTS banke, koja je obrisana iz registra privrednih društava kod ove agencije.

„Cilj sprovođenja statusne promene pripajanja jeste objedinjavanje poslova predmetnih banaka radi racionalizacije poslovanja i sinhronizacije poslovnih aktivnosti, kao i postizanja efikasnijeg procesa rada. Kako je Srbija direktni i indirektni osnivač sa 100 odsto učešća u obe banke, realizacijom pripajanja Srbija će ostvariti direktan uticaj u obliku efikasnije kontrole nad kapitalom banaka“, navela je NBS i dodala:

„Pripajanje će imati i pozitivne efekte u vidu povećanja broja klijenata putem ponude proizvoda i usluga obeju banaka kroz objedinjenu mrežu koja će pokrivati Srbiju, kao i razvoja i primene informacionih tehnologija neophodnih za razvoj novih proizvoda i usluga. Takođe, dosadašnjim klijentima obeju banaka biće na raspolaganju svi proizvodi i usluge koje su do sada nudile obe banke.“

Nakon pripajanja, Banka Poštanska štedionica će povećati svoje tržišno učešće u pružanju bankarskih usluga u Srbiji, što će, kako tvrdi NBS, pozitivno uticati na stabilnost i dalje unapređenje poslovanja ove banke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar