Foto:N1

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević doneo je odluku o merama za smanjenje potrošnje električne energije u tom javnom preduzeću.

Propisano je isključivanje dekorativne rasvete na objektima Pošte, kao i druge rasvete koja nije neophodna za poslovne procese, isključivanje osvetljenja pri napuštanju radnog prostora, organizovanje rada tako da se obavlja na dnevnom svetlu, u skladu sa mogućnostima.

Takođe je predviđeno racionalno korišćenje klima uređaja – isključivanje uređaja van radnog vremena i kada se duže ne boravi u poslovnoj prostoriji, da se poslovne prostorije ne rashlađuju kada je spoljna temperatura niža od 30 stepeni Celzijusa, da se ne otvaraju prozori ukoliko je uključen klima uređaj, da se uređaji ne podešavaju niže od 24 stepena u sezoni hlađenja i ne više od 19 stepeni u grejnoj sezoni.

Merama je propisano i isključivanje računara, monitora i štampača nakon radnog vremena, tokom noći, vikendom i neradnim danima, isključivanje multifunkcionalnih uređaja (štampača za konsolidovanu štampu, fotokopiranje, skeniranje i slično) nakon radnog vremena, tokom vikenda i drugim neradnim danima, racionalno korišćenje termoakumulacionih peći, odnosno njihovo punjenje isključivo u periodu od ponoći do 8 časova.

Zabranjeno je da zaposleni koriste električnu energiju u objektima Pošte Srbije u privatne svrhe, kao i ustupanje izvora električne energije trećim licima, bez prethodnog pisanog odobrenja, navodi se u odluci koja je danas stupila na snagu, a za čije sprovođenje su odgovorni direktori organizacionih delova preduzeća.

BONUS VIDEO Restrikcije struje (ne)moguće?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare