Foto: Shutterstock

Ovo je poslednja opomena premijerki Ani Brnabić i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću pred izlazak na ulice, kaže malinar Milan Đukić iz Arilja i član udruženja "Vilamet" koji je nezadovoljan otkupnom cenom "crvenog zlata".

Prema njegovim rečima razgovora sa resornim ministarstvom više nema, ali ni pregovora.

Pročitajte još:

„Zahtevamo da nas Brnabić i Vučić što hitnije prime u Vladu inače ćemo biti prinuđeni da blokiramo ulice“, istakao je sagovornik portala Nova.rs.

Kako kaže, ‘došlo je zadnje vreme za malinarstvo’ , a razgovora je bilo previše.

„Sada treba da se napravi konkretan dogovor, mi smo malinu po kilogramu naplaćivati 184 što je nedovoljno za proizvodnju. Dakle, nismo dobili ni proizvođačku cenu“, objasnio je Milan Đukić.

Foto: Miljan Šabović/Nova.rs

Kako je istakao, ovo je poslednja opomena pred protest.

Milan Đukić kaže da on i njegove kolege podržavaju i zahteve poljoprivrednika. „Svima nisu ni isplaćene maline, skoro polovini onih koji se bave istim poslom kao i ja“, ispričao nam je Milan Đukić. Napomenuo je „Vilamet“ član „Saveza srpske maline“.

Foto: Nova.rs

Tu su, kako je naglasio, uključene opštine Bajina Bašta, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Ivanjica, Arilje i grad Užice. „Samo ćemo jednu poruku poslati. Hitan prijem kod premijerke i predsednika ili izlazimo na ulice“, zaključio je malinar Milan Đukić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare