Posle smrti Kelnera, na čelu PPF grupe Bartoniček

Biznis 30. mar. 202107:55 > 08:28
Podeli:
Foto: Youtube printscreen / MINA

PF Grupa imenovala je Ladislava Bartoničeka, jednog od njenih akcionara, da upravlja svim aktivnostima Grupe u ime njenog osnivača Petra Kelnera, koji je poginuo u helikopterskoj nesreći na Aljaski.

Timovi profesionalnih menadžera vode pojedinačne kompanije PPF grupe i to će nastaviti da rade pod vođstvom Ladislava Bartoničeka. Kao celina, PPF Grupa ima uspostavljen detaljan sistem za upravljanje svojim investicionim projektima, saopšteno je juče iz Telenora Srbija, koji je u vlasništvu PPF-a.

Pročitajte još:

Dodaje se da smrt osnivača PPF grupe nema uticaja na njeno svakodnevno funkcionisanje.

„PPF grupa će nastaviti sa realizacijom investicionih planova i vizija koje je formulisao Petr Kelner sa svojim timom kolega“, poručeno je iz kompanije.

Najbogatiji čovek u Češkoj, milijarder Petr Kelner (56) poginuo je u subotu u udesu helikoptera na Aljaski. Njegova kompanija PPF je 2018. godine postala vlasnik Telenorovih telekomunikacionih kompanija u regionu centralne i istocne Evrope, uključujući Srbiju.

Petr Kelner. Foto: EPA-EFE/PPF

Za kompanije u Mađarskoj, Bugarskoj, Crnoj Gori i Srbiji PPF je platio 2,8 milijardi evra.

Bio je vodeća poslovna figura postkomunističke Češke, a njegovo bogatstvo Forbs je procenio na 17,5 milijardi dolara, preneo je ranije Rojters.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar