Novak Nedić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs/Amir Hamzagić/Nova.rs

U Požarevačkoj ulici na Vračaru, porodica generalnog sekretara Vlade Novaka Nedića gradi luksuzni kompleks na pet spratova, sa podzemnom garažom i to na parceli jedva većoj od 300 kvadrata. Na svakom od spratova biće po stan, a svaki će imati površinu od 100 kvadrata.

Na parceli u Požarevačkoj ulici u srcu Vračara priprema se gradnja petospratnice i to na malom prostoru, između dve zgrade. Iza tog projekta stoje Vojislav i Branislava Nedić, roditelji generalnog sekretara Vlade i funkcionera SNS Novaka Nedića, koji je poznat i po vezama sa srpskim podzemljem.

Na privatnoj parceli površine od svega 312 kvadrata, Nedići će zidati zgradu sa podzemnom garažom od skoro 1.600 kvadratnih metara, vidi se u građevinskoj dozvoli u koju je Nova.rs imala uvid.

Konkretno, garaže će se sastojati od dva nivoa i na oba će se nalaziti po četiri parking mesta površine od 14,79 do 16,1 kvadrata.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Takođe, na podzemnom nivou biće i ostava i tehničke prostorije, dok će u prizemlju biti zajedničke prostorije. Ostatak zgrade sastojaće se od četiri sprata i još jednog povučenog sprata.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Na svakom od tih spratova nalaziće se po stan. Svi će biti trosobni, površine od 143 kvadrata. Tek nešto manji biće stan na poslednjem, povučenom spratu, a on će imati 133 kvadrata.

Sudeći po podacima iz Katastra nepokretnosti, ali i iz građevinske dozvole, na toj parceli nalazila se prizemna porodična kuća od 109 kvadrata,  ali i još jedna od 87 i pomoćni objekat od 21 kvadratnog metra.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Sudeći po stanju na terenu, ti objekti su srušeni, a na plac je donet građevinski materijal i sve je spremno za početak gradnje. Ipak, građevinske table, koja je obavezna na svakom gradilištu, i dalje nema.

U potvrdi o prijavi radova piše da je planirani početak izvođenja radova 12. jun ove godine, a njihovo okončanje predviđeno je za 31. decembar 2025.

Nedićeva vila u Crnoj Gori

Poznatom advokatu i nekadašnjem predsedniku Advokatske komore Beograda, Vojislavu Nediću, ovo neće biti prva luksuzna nekretnina. Kako su još 2015. godine objavile crnogorske Vijesti, Nedić poseduje raskošnu vilu u Rijeci Reževića, na svega desetak metara od mora. U pitanju je vila od belog kamena u čiju gradnju je, prema pisanju Vijesti, uloženo više od milion evra, što je čini jednom od najskupljih u ovom mestu koje je i inače poznati po lukusznim nekretninama.

U Beogradu, u opštini Zvezdara, ima tri objekta (kuće) od po 196, 65 i 52 kvadrata, dok u Dečanskoj ulici, u opštini Stari grad ima još jedan trosobni stan.

Sudeći po podacima iz Katastra, Branislava Nedić je sa druge strane vlasnica četvorosobnog satan u Gospodar Jevremovoj ulici, u centru Beograda.

U imovinskoj karti Novaka Nedića, njihovog sina, piše da je vlasnik četvorosobnog stana od 120 kvadrata, koji je dobio na poklon, te da je vlasnik garaže od 23 kvadratna metra.

Sin u vlasti i blizak kriminalcima

Novak Nedić, njegov sin, dobro je poznat javnosti, s obzirom na to da se na funkciji generalnog sekretara Vlade Srbije nalazi već 10 godina.

Visoku poziciju ima i u Srpskoj naprednoj stranci, gde je član Glavnog i Izvršnog odbora, kao i predsednik Saveta za pravna pitanja SNS Beograd, a u istoj stranci član je i njegov otac Vojislav.

Novak Nedić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Verovatno prvi skandal u karijeri mlađeg Nedića jesu, kako je pisao Blic, optužbe službenice jedne državne institucije o seksualnom uznemiravanju, što je on demantovao.

Mediji su Nedića dovodili i u vezu sa navijačima, a krajem prošle godine, pred veliku predizbornu konvenciju SNS-a u beogradskoj Štark areni, objavljenja je fotografija na kojoj se on nalazi pored Aleksandra Vidojevića, poznatijeg kao Aca Rošavi, huligama i bliskog saradnika Veljka Belivuka.

Spekulisalo se i da iza navijačke grupe “Janjičari”, na čijem je čelu bio Sale Mutavi, stoji upravo Nedić. Nedeljnik NIN je objavio i službenu belešku policije od 11. oktobra 2018, koja pokazuje kako je Nedić štitio tu kriminalnu grupu.

Takođe, generalni sekretar Vlade je i ranije dovođen u vezu sa Veljkom Belivukom. Tako je vojni sindikat objavio da je sa žandarmom Nenadom Vučkovićem, Aleksandrom Stankovićem i Belivukom koristio strelište, naoružanje i municiju Vojske Srbije i to u kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu.

BONUS VIDEO Država žmuri na tvrdnje da se generalni sekretar Vlade Novak Nedić viđao sa narko-bosom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare