Foto: Vladislav Mitić

Prosečne cene kvadrata nekretnina na osnovu kojih će ove godine biti utvrđivani porezi na imovinu u Nišu, objavljene nedavno na gradskom sajtu, zabrinule su mnoge Nišlije pošto nije navedeno da li su cene povećane, međutim, načelnica Uprave za finansije Nina Ilić rekla je danas da će građani plaćati otprilike isti porez kao i prošle godine.

„Biće neke minimalne korekcije od par procenata ili u minusu ili u plusu. To znači da će neko plaćati 500 ili 600 dinara manje, a neko možda par stotina dinara više, ali u celini gledano nema povećanja poreza na imovinu“, istakla je Ilić.

Prema njenim rečima, poreska rešenja očekuju se u narednom mesecu i dodala da veruje da će na vreme biti dostavljena građanima. Ilić je podsetila da je, u skladu sa Zakonom o porezima na imovinu, odluku o prosečnim cenama kvadrata nekretnina za utvrđivanje poreza na imovinu, grad Niš doneo novembra prošle godine.

Ovom odlukom grad Niš podeljen je na 11 gradskih zona, u zavisnosti od komunalne opremljenosti, opremljenosti javnim objektima i saobraćajnoj povezanosti sa centralnim delovima Niša.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar