Foto: Video/Nova.rs

Rusija je obustavila dotok gasa Poljskoj i Bugarskoj, a od srpskih vlasti stižu uverenja da smo za sada bezbedni. Novinarka Jovana Polić kaže da smo kasno uključili taj alarm i da ne veruje da naša država ima plan B za ovu situaciju.

Cela Eevropa ne tako kratko strahuje da će ostati bez gasa, a mi tek sada shvatamo. Kao da smo zaboravili da je Bugarska članica Evropske unije, podseća Polić.

Ministarka Zorana Mihajlović je rekla da Srbija ima plan B, u šta gošća Novog dana ne veruje i napominje da Srbija godinama ništa ne čini da ima drugi izvor gasa.

„Koristimo ruski gas koji ide turskim tokom i to je jedini izvor gasa. Normalne zemlje koje brinu o građanima imaju bar jedan izvor snabdevanja. Priča o tome da imamo neki naš gas iz Vojvodine, to je toliko, kratko da je sumanuto o tome govoriti“, ocenjuje Polić.

Predsednik Rusije Vladimir Putin uporedio je otcepljene ukrajinske regione Donjeck i Lugansk sa Kosovom, uz argumentaciju ako može Kosovo zašto ne bi mogli i oni. Polić kaže da je ova odluka nije iznenadila.

„Putin sve vreme kositi sva sredstva, pa i Kosovo, za sopstvene interese. Vladimir Putin i Rusija će kao i mnogo puta pre toga učiniti sve što je u interesu te velike i moćne države, a neće činiti ništa što je na štetu same Rusije, a u korist Srbije. Ne postoji način da uradi bilo šta što nije u njegovom interesu“, napominje Polić.

Opšrnije pročitajte na N1.

BONUS VIDEO Mihajlović: Preselićemo čitavo selo zbog rudnika

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare