Foto: Srbija2027.gov.rs

Vlada Srbije nedavno je osnovala osmu firmu koja je povezana sa projektom Expo 2027, a reč je o preduzeću “SPV Akvatik centar doo Beograd”, koje bi u Surčinu trebalo da gradi kompleks za vodene sportove. Reč je o sportskom centru u kojem će biti sagrađeni bazeni, postavljene skakaonice, a zauzeće površinu od 10 hektara.

Pripremni radovi u okviru projekta Expo 2027 već su počeli, a 1. maja, kako je najavljeno, počinje gradnja Nacionalnog stadiona. U toku su i pripreme za zidanje Akvatik centra.

Foto: Srbija2027.gov.rs

Prema najavama, to će biti moderan kompleks namenjen vodenim sportovima sa pratećom infrastrukturom.

Izgradnja centra vodenih sportova nije bila predviđena kada je Aleksandar Vučić tokom leta najavio projekat EXPO. Tada je projektom bila predviđena izgradnja paviljona, nacionalnog stadiona, hotela…

Foto: Srbija2027.gov.rs

Međutim, nedavno je ministar finansija Siniša Mali izjavio da će u okviru projekta EXPO biti sagrađen Akvatik centar za vodene sportove, sa bazenima, skakaonicama i “svim neophodnim stvarima za održavanje evropskih i svetskih prvenstava u tom sportu”.

Na zvaničnom sajtu srbija2027.gov.rs navodi se da će novoizgrađeni objekti u okviru ovog kompleksa zadovoljiti standarde međunarodne plivačke asocijacije, a kapacitet sedenja biće oko 4.000. Ukupna površina iznosiće 4.000 mesta.

BONUS VIDEO TV Nova na temeljima EXPO 2027: Šta o njemu kažu Surčinci?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare