Foto: N1

Investitori zainteresovani za kupovinu Instituta za vodoprivredu "Jaroslav Černi" svoja pisma o zainteresovanosti mogu da dostave Ministarstvu privrede do 21. juna ove godine, objavilo je ministarstvo.

U upravo objavljenom javnom pozivu Ministarstvo privrede ističe da pismo o zainteresovanosti mora da sadrži osnovne podatke o zainteresovanom investitoru, model privatizacije, cenu koja se nudi, investicioni program, okvirni plan poslovanja, kao i broj zaposlenih – iz samog instituta, ali i van njega koje je novi vlasnik spreman da zaposli na neodređeno vreme.

Pisma o zainteresovanosti se dostavljaju poštom ili neposrednom predajom na pisarnici ministarstva, kao i putem elektronske pošte na adrese  navedene u javnom pozivu.

„Ministarstvo zadržava pravo na izmenu i dopunu svih elemenata ovog javnog poziva i ne snosi bilo kakvu odgovornost za eventualne troškove, ili štete koje bi takve izmene prouzrokovale zainteresovanim kupcima ili trećim licima“, navodi se u javnom pozivu.

Institut za vodoprivredu „Jaroslav Černi“, prema poslednjim zvanično dostupnim finansijskim izveštajima u agenciji za privredne registre, u 2019. godini imao je 237 zaposlenih (sada, prema podacima sa sajta instituta 235), a ostvario je neto dobitak od 20 miliona dinara. Godinu pre, neto profit iznosio je šest miliona dinara.

Institut je u većinskom vlasništvu Republike Srbije, sa udelom od 92 odsto, dok ostatak akcija drže mali akcionari.

Podsetimo, Institut za vodoprivredu „Jaroslav Černi“ dobio je posao izrade studije opravdanosti i generalnog projekta izgradnje vodoizvorišta podzemnih voda na Velikom ratnom ostrvu.

Kako je za N1 početkom marta izjavio generalni direktor Instituta Dejan Divac, na ostrvu će se narednih godinu dana sprovoditi istraživanja, kako bi se utvrdilo da li je vodoizvorište kao investicija moguća i isplativa.

Divac je tada i potvrdio da postoje planovi o privatizaciji Instituta, kao i da se za kupovinu interesuje Milenijum tim.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare