Foto: Shutterstock

Državna revizorska institucija (DRI) počela je postupak revizije 107 korisnika javnih sredstava u skladu sa Programom revizije DRI za 2024. godinu.

U prvom delu Programa revizije za ovu godinu, DRI je započela postupak revizije za Ministarstva – finansija, odbrane, unutrašnjih poslova, prosvete, nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, kulture, pravde, privrede, poljoprivrede, šumarstva.

Takođe i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, nalaze se na ovom spisku.

Na dnevnom redu DRI je i postupak revizije za Autonomnu Pokrajinu Vojvodinu, Republički fond za zdravstveno osiguranje, Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, za Grad Beograd, Novi Sad, Niš, Požarevac, Valjevo, Smederevo, Šabac.

Od korisnika javnih sredstava na spisku za reviziju su javna preduzeća: JP Pošta Srbije, Javno preduzeće za gazdovanje šumama Srbijašume sa PO, JP Emisiona tehnika i veze. Zatim, akcionarsko društvo Elektroprivreda Srbije, Beograd, prenosi Nova ekonomija.

PROČITAJTE JOŠ

U prvom delu revizionog programa biće i Javna medijska ustanova Radio-televizija Srbije, Beograd.

BONUS VIDEO Završni račun budžeta im nije tačan: Nezavisni revizor u Sremskim Karlovcima, utvrdio brojne nepravilnosti u radu ove opštine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar