Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/bs

Izgradnja autoputa Beograd - Zrenjanin - Novi Sad, dužine 105,4 km, počela je danas kod Beograda u prisustvu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića, predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, kineskog ambasadora Li Minga i dorektora Koridora Srbije Aleksandra Antića.

„Ovaj autoput će povezati Beograd sa Zrenjaninom i Novim Sadom, a njegova dužina će biti 105,4 kilometara. Putovaće se između Beograda i Zrenjanja tačno pola sata, a između Zrenjanja i Novog Sada mnogo kraće. Na taj način ćemo omogućiti da ljudi koji žive u Zrenjanju i susednim opštinama da budu dobro saobraćajno povezani sa Beogradom i Novim Sadom“, naglasio je Vesić.

On je poručio da ovaj autoput znači život za Banat, i njegovu vezu sa Beogradom i Novim Sadom.

„Uvek kada počnemo da gradimo neki novi autoput ili brzu saobraćajnicu imamo razloga za zadovoljstvo. Ako pogledamo sve puteve i saobraćajnice koje se rade u Srbiji, možemo da konstatujemo da je Banat bio veoma zapostavljen što se tiče železničkog i drumskog saobraćaja“, rekao je Vesić.

Foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

On je zahvalio Pokrajinskoj vladi što su, kako je rekao, pomogli da se brzo dobiju sve dozvole.

Igor Mirović je podsetio da je, prilikom poslednjeg susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Si Đipinga u Kini, ministar Vesić potpisao ugovor za izgradnju ovog autoputa.

Pročitajte još

On je poručio da će izgradnja autoputa doneti veliki podsticaj za ekonomski razvoj i nova radna mesta u opštinama Kovačica, Novi Sad, Žabalj, Temerin, Titel, i drugim koje se nalaze pored trase ovog autoputa.

Kako je rekao, važnost autoputa će se videti u novim industrijskim zonama, kompanijama koje će se graditi, pošto investiori, kaže Mirović, traže uređenu infrastrukturu.

Glavni inženjer kompanije „Šandong“ koja gradi autoput Džang Dijančao je istakao da se danas počelo sa radovima na skidanju površinskog sloja zemlje.

BONUS VIDEO Opozicija o naduvanim cenama za izgradnju auto-puta, vlast preti prijavama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare