Foto:EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Razvojni biznis centar Kragujevac i Edukativni centar Kruševac raspisali su Javni poziv za učešće u Programu "Radna praksa u kompanijama za povratnike i druga teže zapošljiva lica" koji je otvoren do 14.10.2022.

Program podrazumeva plaćenu radnu praksu u trajanju od 2 meseca za nezaposlena lica, i to: povratnike iz inostranstva i teže zapošljive grupe na tržištu rada, kod poslodavaca koji imaju potrebu za novim zapošljavanjem u određenim zanimanjima, sa mogućnošću zasnivanja radnog odnosa.

U toku trajanja Javnog poziva obezbeđena su tri javna događaja na tri lokacije u okviru predviđene programske teritorije i to u: Kruševcu, Bujanovcu i Prijepolju. Svrha događaja je bila da se povratnicima iz Nemačke i drugih zemalja, kao i ostalim teže zapošljivim licima kojima je namenjen ovaj program predstavi prilika za sticanje znanja i veština na tržištu rada za tražena zanimanja i zaposlenje.

Na javnim događajima su, pored predstavnika ciljne grupe, učestvovali predstavnici globalnog programa Nemačke razvojne saradnje „Migracije za razvoj“, zatim Nacionalne službe za zapošljavanje u Kruševcu i Prijepolju i predstavnici romskih udruženja.

Ova inicijativa se realizuje pod okriljem globalnog programa Nemačke razvojne saradnje „Migracije za razvoj“ (PME), koji u Srbiji sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Detaljne informacije o javnom pozivu i programu, kao i načinu prijavljivanja se mogu dobiti preko veb-sajta Razvojnog biznis centra Kragujevac www.rbcentar.org.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar