Vitamini, vitamin, suplementi, suplement, lekovi, lek
Foto: Shutterstock

Ponuda lekova, suplemenata, kozmetike, inovativnih medicinskih sredstava i drugih farmaceutskih proizvoda iz Srbije u narednom periodu biće veća na tržištima Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) i Bliskog istoka, Jugoistočne Azije i Afrike, saopštila je danas Privredna komora Srbije (PKS).

Navedeno je da je to rezultat velikog broja uspešnih sastanaka i dogovora predstavnika medicinske privrede Srbije na tematskoj nedelji posvećenoj zdravlju, organizovanoj u okviru Svetske izložbe „Ekspo 2020 Dubai“.

„Očekuju se i intenzivnija saradnja i kooperacije u oblasti pružanja medicinskih i farmaceutskih usluga na tim tržištima, dizajniranja i opremanja čistih soba, kao i primene savremenih tehnologija i inovacija u prevenciji, unapređenju zdravlja i stila života“, saopštila je PKS.

U Paviljonu Srbije održani su bilateralni razovori farmaceuta, medicinara i predstavnika veledrogerija iz Srbije sa predstavnicima UAE, Kube, Omana, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovenije i drugih.

Predsednica Odbora Udruženja za farmaciju i medicinsku delatnost PKS Sanda Savić istakla je da je prisustvo na Svetskoj izložbi veoma značajno za privredu i da će u budućnosti sigurno doći do konkretne saradnje kompanija.

Na „Ekspo 2020 Dubai“ predstavila se i kompanija „Esensa“, paletom proizvoda od medicinskih sredstava do dijetetike i kozmetike.

„Esensa je zainteresovana da se poveže sa distributerima, lancima apoteka, drogerijama u UAE i na drugim tržištima Bliskog istoka. Mi već sarađujemo sa kupcima ovog regiona, a ‘Ekspo 2020 Dubai’ nam je prilika da upoznamo nove partnere i dogovorimo saradnju“, izjavila je direktorka u kompaniji „Esensa“ Marija Babamović.

Sekretar Udruženja za farmaciju i medicinsku delatnost PKS Mirjana Vučićević naglasila je da će najbolju ocenu organizacije dati privrednici i rezultati njihovih aktivnosti.

Ona je podsetila da su kompanije iz Srbije imale značajne susrete i na paviljonima partnerskih država, kao što su Slovenija, Slovačka, Mađarska, Hrvatska i Rusija.

Dodato je da je Svetsku izložbu „Dubai Ekspo 2020“ u protekla četiri meseca posetilo oko 900 privrednika iz Srbije, kao i da je Nedelja posvećena zdravlju okupila više od 130 privrednika iz 70 kompanija iz Srbije.

Bonus video – Andrej Trampuž: Lekovi nas neće spasiti epidemije

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter

Instagram