Foto: Shutterstock

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje je u proteklih nedelju dana raspisao dve javne nabavke za usluge iz oblasti informacionih tehnologija, ukupne procenjene vrednosti od četiri miliona evra. Juče je objavljen tender za rešenje za bekap centralizovanih podataka vredan 953.200 evra, a 1. jula za nadogradnju softverskog rešenja za kontakt centar procenjene vrednosti od više od tri miliona evra.

Obe procenjene vrednosti su bez obračunatog PDV-a, prenosi Nova ekonomija.

Tenderom koji se odnosi na rešenje za bekap centralizovanih podataka, PIO fond traži repšenje za trajno čuvanje rezervnih kopija (bekap) koji sadrže „poslovno važne informacije sa internim IT sistemima“, piše u tenderskoj dokumentaciji.

Ponuđač treba da ponudi licence za spremanje 75 terabajta korisnih podataka, kao i uređaje za spremanje dve kopije tih podataka pojedinačnog kapaciteta minimalno 75 terabajta.

PROČITAJTE JOŠ

Isti tender PIO fond je raspisao i u maju ove godine, koji je bio i iste procenjene vrednosti. Međutim, tender je tada obustavljen jer nijedna od pristiglih ponuda nije bila prihvatljiva.

Pristigle su dve ponude, kompanija Prointer sistem i Magnetic system, ali u obe ponude problem je bila bankarska garancija koja nije ispunjavala sve uslove koje je PIO fond tražio.

Tenderom za softversko unapređenje kontakt centra, koji je raspisan pre nedelju dana, PIO fond traži pravljenje aplikacije za uvid i ažuriranje podataka na eksternim lokacijama, aplikacije za krajnje korisnike, veb portala i portala za unos, izmene i brisanje informacije.

PIO fond je u oktobru 2021. godine zaključio ugovor za upostavljanje softverskog rešenja kontakt centra sa preduzećem Informatika iz Beograda i kompanijom Maj Kejs (My Case).

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Ugovor je tada bio vredan 239,5 miliona dinara (dva miliona evra) sa PDV-om.

Sa Informatikom je zatim u julu 2022. godine PIO fond potpisao ugovor za proširenje kontakt centra u vrednosti od 239,9 miliona dinara (oko dva miliona evra) sa PDV-om.

BONUS VIDEO Predsednik opet pisao bakama i dekama. Fond PIO platio

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar