Foto:N1

Samostalni sindikat  HIP “Petrohemije” najavio je da će narednih deset radnih dana organizovati štrajk upozorenja u trajanju od jednog sata jer "u prethodnih 11 godina osnovna zarada u toj kompaniji nije povećana ni za dinar".

U saopštenju ovog sindikata se navodi da se štrajk organizuje poštujući sve zakone, kao i uredbi Kriznog štaba Pančeva dozvoljeno kojom je dozvoljeno okupljanje najviše petoro ljudi uz poštovanje svih mera zaštite od COVID-19.

„Stoga upozoravamo zaposlene da je odlučeno da u štrajku učestvuje samo petoro ljudi, tj. članovi Štrajkačkog odbora. Razlog za donošenje ovakve odluke je da se ne sme dozvoliti da se nađe bilokakav razlog koji bi bio povod da se štrajk upozorenja zabrani, i proglasi kao nezakonit“ ističe se u saopštenju.

Odluka je doneta 10. avgusta kada je i formiran i Štrajkački odbor na čelu sa predsednikom organizacije Samostalnog sindikata HIP „Petrohemije“ Novicom Kocićem.

„Glavni zahtev je povećanje osnovne cene posla, koja nije povećavana već 11 godina, što ne znači da neće biti novih zahteva po svim gorućim pitanjima koja su bitna i utiču na normalan i bezbedan rad zaposlenih“, ističe se u saopštenju i navodi da su na sastanku sa generalnim direktorom i članovima tima poslodavca obavešteni da „ne postoji mogućnost da se nešto uradi po pitanju povećanja zarada sve dok se neformira Vlada Srbije, jer nema sa kim da se razgovara po tom pitanju“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram