Foto:Profimedia.rs

Pozivi će biti objavljivani kada potencijalni investitori pokažu interesovanje za neku od 75 firmi u privatizaciji, piše "Dnevnik".

U Ministarstvu privrede su za novosadski „Dnevnik“ rekli da se radi na ažuriranju privatizacione dokumentacije, da bi potom bili objavljeni javni pozivi za neka od preduzeća u privatizacionom portfelju.

Ove godine će se, kako piše „Dnevnik“, nastojati da budu objavljeni oglasi za MSК Кikinda, „Petrohemiju“ Pančevo, „Lastu“ Beograd, „JAT apartmane“ Кopaonik, „Jadran“ Nova Gajdobra, „Кrušik plastiku“ Osečina, Rudnik „Кovin“, Jugoslovensko rečno brodarstvo, „Severtrans“ Sombor, IP „Rad“ Beograd…

U privatizacionom portfelju Ministarstva privrede je 75 preduzeća, međutim, ocena je da realno postoji oko 35 za privatizaciju.

Za ostale firme nije moguće objaviti javni poziv, jer postoje sudski sporovi ili neki drugi imovinskopravni problemi zbog kojih ne postoje uslovi u skladu sa zakonom da se oglasi njihova prodaja.

Tako, na primer, ne može biti objavljena prodaja za preduzeće „Tehnohemija“ u Sremskoj Mitorvici i za TP „Prehrana“ u Somboru za koje postoje zahtevi za restituciju.