Ilustracija Foto: Shutterstock

Unija pekara Srbije saopštila je danas da će podržati uredbu Vlade o maksimalnoj ceni hleba od brašna tipa T-500, koja neće prelaziti 46 dinara, očekujući za nekoliko meseci stabilizaciju cena pšenice na domaćoj i stranim berzama i da, kako se nadaju, neće biti potrebe da se važenje uredbe produži.

Odluka je doneta povodom „premošćavanja trenutno nerealnih poskupljena pšenice i brašna“, i usledila je nakon „niza sastanaka“ i predloga Vlade Srbije.

„Podrška je usledila posle dogovora sa predstavnicima Vlade Srbije, koja će preko Unije pekara Srbije i Republičke direkcije za robne rezerve pekarima, koji se bave proizvodnjom hleba, obezbediti brašno po ceni od 30 dinara“, navela je Unija pekara Srbije.

Kao najveće udruženje proizvođača hleba i drugih pekarskih proizvoda, Unija podseća da nije održala nikakve sastanke u okviru svog udruženja povodom povećanja cena hleba.

„Ovim dogovorom sa Vladom, sprečavamo bilo kakve insinuacije i spekulacije o nerealnom poskupljenju hleba“, poručila je Unija pekara Srbije.

BONUS VIDEO: Zoran Pralica i Goran Petković: Da li se cenom hleba „kupuje“ socijalni mir?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar