Podstanari koji su u potrazi za stanom u Beogradu preživljavali su, tokom prošle godine, pravu noćnu moru, jer su zakupi drastično poskupeli, a o kiriji od 300 evra većina ljudi mogla je samo da sanja. Ipak, stvari su se promenile. Sada na Novom Beogradu, pa i na Vračaru, može da se živi za 400 evra mesečno. A na Krnjači – i 300 evra je sasvim dovoljno.

Odlučili smo da proverimo u kakvom su položaju sada i koliko para treba beogradskim podstanarima. Dobrostojeći Rusi koji za rentu mogu da izdvoje mnogo novca više ne dolaze, agenti za nekretnine kažu da se vidi pad cena kirije. Mada i dalje ima kirija koje prelaze 1.000 evra, istina je da je moguće iznajmiti stan od 40 kvadrata i u rasponu od 300 do 500 evra.

Novi Beograd

Novi Beograd jedna je od atraktivnih lokacija za život, a za podstanare – i skupa. Tokom prethodnih godinu dana, pronalazak pristojnog stana u ovom delu prestonice za koji mesečno ne treba plaćati više od 1.000 evra bio je gotovo nemoguća misija. Sada, ipak, i oni sa nižim budžetom mogu da se skuće na Novom Beogradu.

Foto: Shutterstock/Nikola Barbutov

Tako stan od 40 kvadrata u ovom delu grada, u Bloku 66, mesečno košta 550 evra. Može i povoljnije – stan iste kvadrature u Bloku 64 može da se pronađe i sa rentom od 400 evra.

Ipak, može i drastično skuplje. Tako jedan stanodavac za stan od četrdesetak kvadrata u Bloku 67, tačnije u naselju Belville, traži 1.500 evra mesečno.

Zemun

Stan od četrdesetak kvadrata u Zemunu može da se nađe za 300 evra. I to ne jedan – stanovi u Zemunu čija renta ne prelazi 400 evra, a koji imaju površinu od 40 kvadrata, ima sasvim dovoljno – u Bloku 9b, na Altini i Gornjem gradu.

PROČITAJTE JOŠ

S druge strane, jedna od skupljih opcija za stanovanje u Zemunu je stan za koji je svakog meseca potrebno izdvajati 1.200 evra, a u pitanju je nekretnina u naselju Kalvarija.

Centar Beograda

Ko želi da živi u samom centru Beorgada, na Starom gradu, to može – ali za to mora da izdvaja barem 550 evra svakog meseca. Što se najviše cene koju smo pronašli tiče, u pitanju je stan sa rentom od 1.800 evra.

Život na Vračaru i dalje je skup, ali sada može da se pronađe stan od 40 kvadrata za 400 evra mesečno. Ipak, može i za 1.100 evra.

Foto: Shutterstock

Stanovi na Savskom vencu, iste kvadrature, kreću se od 490 evra mesečno na Dedinju, pa naviše. A kako se na ovoj opštini nalazi kompleks Beograd na vodi, tako je moguće pronaći i stanovi koji su ipak drastično skuplji. Stoga, stan od 40 kvadrata na mesečnom nivou može da košta 1.300 evra.

Zvezdara

Na Lionu na Zvezdari, stan od četrdesetak kvadrata može da se iznajmi za 450 evra mesečno. S druge strane, na ostalim delovima Zvezdare stanovi su povoljniji. Tako 40 kvadrata na Bulbulderu može da se nađe za 300 evra mesečno. Ipak, ima stanova ove kvadrature koji i dalje koštaju drastično vše – renta za jedan od stanova u Učiteljskom naselju je 900 evra.

Palilula

Ko je u potrazi za stanom od 40 kvadrata koji ne prelazi 300 evra mesečno, može da ga nađe na Paliluli. U pitanju je stan na Krnjači i upravo to je najpovoljnija opcija u ovom delu grada.

Foto: Shutterstock

S druge strane, i dalje se nude stanovi čija mesečna renta premašuje 1.000 evra. Tako jedan stan od 40 kvadrata u ulici Kneza Danila budući stanar treba da plaća 1.300 evra mesečno.

Voždovac

Najpovoljnija varijatna, kada je u pitanju stan od 40 kvadrata na Voždovcu, i to u naselju Veljko Vlahović, je 350 evra mesečno. Ipak, može i drastično skuplje – 1.200 evra mesečno za stan u Ulici Vojvode Stepe.

BONUS VIDEO 30.000 evra za 8 kvadrata – nije šala!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar