Traženje posla, posao, potraga za poslom
Foto: Shutterstock

Građani Srbije u januaru ove godine će imati više neradnih dana nego prethodnih godina. Kako ove godine 1. januar pada u nedelju neradno će biti u ponedeljak i utorak 2. i 3. januara.

Nakon Nove godine sledeći neradni dan nas čeka 7. januara kad se proslavlja Božić po julijanskom kalendaru, koji se slavi u subotu, tako da neki građani ovaj dan svakako i ne bi radili.

PROČITAJTE JOŠ

Sledeći zvanično neradni dani u Srbiji su 15. i 16. februar kada se praznuje Sretenje, odnosno Dana državnosti Srbije.

Posle Sretenja neradni dan će biti Veliki petak koji će se 2023. godine obeležiti 14. aprila. Nakon Velikog petka sledi Vaskrs koji će se praznovati u nedelju 16. aprila, a ponedeljak 17. april će biti neradan dan, jer je to drugi dan Vaskrsa, prenosi Telegraf.

Dve nedelje potom neće se raditi na Međunarodni praznik rada – u ponedeljak 1. maja i u utorak 2. maja.

Nakon ovog praznika, neće biti neradnih dana sve do ovog istog Dana primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembra 2023. godine. Podsetimo, ukoliko jedan od datuma kada se praznuju državni praznici padne u nedelju, ne radi se prvog narednog radnog dana.

Pripadnici različitih verskih zajednica imaju pravo na slobodan dan kad god njihova verska zajednica obeležava neki praznik.

BONUS VIDEO Srbija, Hrvatska, S. Makedonija i Crna Gora: Tržni centri najveći protivnici neradne nedelje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare