Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

Nakon kupovine 7,33 odsto akcija Adiko banke u Beču, preko kompanije Infenity Management Limited čiji je kranji vlasnik Miodrag Kostić, MK Grupa za portal N1 navodi da je reč isključivo o prošlogodišnjim tržišnim kretanjima i da ne postoje nikakvi značajniji planovi za dalju kupovinu akcija ove banke.

Mediji u regionu objavili su proteklih dana informaciju da predsednik i osnivač MK Grupe Miodrag Kostić ubrzano kupuje akcije Adiko banke na Bečkoj berzi. Prema navodima hrvatskog portala Lidermedia.hr – „iz javno objavljenih podataka na Bečkoj berzi vidljivo je da Kostić brzo povećava udeo u vlasništvu u toj banci“.

Sama Adiko banka iz Beča na svom zvaničnom sajtu navodi da je krajnji vlasnik Credit suisse AG, koja je kupovinama na Bečkoj berzi stekla 7,33 odsto vlasništva u ovoj austrijskoj banci – Miodrag Kostić i to preko kompanije Infenity Management Limited.

„Kupovina 7,33 odsto akcija Addiko banke, od strane kompanije Infenity Management Limited, isključivo je rezultat prošlogodišnjih tržišnih kretanja“, navodi MK grupa u odgovoru portalu N1.

Ne postoje, ističu, nikakvi značajniji planovi za dalju kupovinu akcija ove banke.

„Ističemo da sticanje akcija u ovoj banci apsolutno nije povezano sa poslovanjem AIK Banke, kao ni MK Grupe“, navodi se u odgovoru MK Grupe portalu N1.

Opširnije čitajte na N1.

***

BONUS VIDEO – Kad izbledi ta jedna crvena: Šta može da se kupi za 1000 dinara?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar