Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Putevi Srbije obustavili su tender vezan za prostorni plan i idejni projekat izgradnje brzih saobraćajnica Golubac-Donji Milanovac-Brza Palanka i Kladovo-Negotin. Jedina ponuda koja je stigla je za više od dve milijarde prevazilazila procenjenu vrednost javne nabavke.

Putevi Srbije doneli su odluku o obustavi postupka javne nabavke za Izradu prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora i Studije opravdanosti sa idejnim projektom izgradnje brzih saobraćajnica na pravcima Golubac-Donji Milanovac-Brza Palanka i Kladovo-Negotin.

Jedinu ponuda stigla je od grupe ponuđača Hidroprojekat Saobraćaj, NR GEO Inženjering, Saobraćajni fakultet, Institut za arhitekturu i urbanizam, Građevinski fakultet i Makspro. Ona je iznosila 2,7 milijarde i prevazilazila je procenjenu vrednost javne nabavke za 2,2 milijarde dinara.

Sa druge strane, Putevi Srbije su javnu nabavku procenili na 500 miliona dinara, piše Nova ekonomija.

Naručilac je javni poziv objavio 2. avgusta, a do isteka roka stigla je samo jedna ponuda. Trasa planiranog koridora sastavljena je od budućih deonica:Golubac – Кožica, Кožica – Boljetin, Boljetin – Stara Oreškovica, Stara Oreškovica – Brza Palanka i Кladovo – Negotin.

Okvirna granica Prostornog plana obuhvata delove teritorije opština Golubac, Majdanpek, Кladovo i Negotin.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare