Foto: Promo

Posle suvlasnika United grupe (UG) Dragana Šolaka, koji nije poreski obveznik Srbije, i potpredsednica UG Dragica Pilipović Chaffey koja nema ni državljanstvo Srbije obaveštena je preko računovodstvene firme, koja radi za UG, da Poreska uprava traži podatke o uplaćenom porezu na dohodak. Pilipović Chaffey živi u Velikoj Britaniji i ima državljanstvo te zemlje, a ne Srbije. Ona za N1 kaže, da je, dok je radila u Srbiji, uredno plaćala porez.

„Kompanija za koju sam radila uredno je plaćala sve poreze i doprinose na koje su bili u obavezi. Od tog novca nikada neću imati ni penziju ni bilo kakve druge koristi u Srbiji. I ja i United grupa plaćajući uredno sve moje poreze i doprinose kao i drugih zaposlenih, poštujući zakone Srbije, dala je socijalnim fondovima dosta novca od kojih će benefite imati drugi stanovnici“, kaže Pilipović Chaffey.

U nastavku progona vlasti, mediji u vlasništvu United Grupe trpe konstantne pritiske državnih funkcionera i provladinih tabloida, novinari su izloženi skoro svakodnevnim pretnjama i etiketiranju zbog nezavisne uređivačke politike, a predstavnici vlade targetiraju suvlasnika United grupe Dragana Šolaka kao državnog neprijatelja, saopšteno je iz kompanije.

U takvoj atmosferi ovo je još jedan od metoda kojim vlast pokušava da utiče na suvlasnike United grupe i još jedan od metoda obračuna sa medijima koji ne žele da budu propagandna glasila.

Dok mediji u vlasništvu United grupe istražuju realne afere ministara i državnih funkcionere koji koriste poluge moći da bi se obogatili, vlast u Srbiji koristi silu i državne organe kako bi se obračunala s čelnicima United grupe, prenosi N1.

Portal Nova.rs je deo United Grupe.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare