Dragan Šolak Foto: United Media

U kompaniju SBB stigao je zahtev Poreske uprave, koja je, kako se navodi, "pokrenula po službenoj duznosti postupak utvrđivanja godišnjeg poreza na dohodak građana za poreskog obveznika Dragana Šolaka".

Suvlasnik United Grupe godinama ne živi u Srbiji i nije poreski obveznik Srbije i prethodnih godina poreski organi nisu pisali ovakve zamolnice.

Osim što javno poznata činjenica da Dragan Šolak nije poreski obveznik Srbije nije poznata i poreskim organima, nije jasno koja je namera i ko je naložio ovo postupanje Poreske uprave.

Podsećamo da mediji u vlasništvu United Grupe trpe konstantne pritiske državnih funkcionera i provladinih tabloida, da su novinari izloženi skoro svakodnevnim pretnjama i etiketiranju zbog nezavisne uređivačke politike, a da predstavnici vlade targetiraju suvlasnika United Grupe kao državnog neprijatelja.

Foto: Printscreen

U takvoj atmosferi ovo je još jedan od metoda kojim vlast pokušava da utiče na suvlasnike United Grupe i još jedan od metoda obračuna sa medijima koji ne žele da budu propagandna glasila.

Dok mediji u vlasništvu United Grupe istražuju realne afere ministara i državnih funkcionera koji koriste poluge moći da bi se obogatili, vlast u Srbiji koristi silu i državne organe kako bi se obračunala s jednim od suvlasnika u internacionalnoj komapniji United Group.

Advokati Dragana Šolaka za N1 su izjavili da će sarađivati sa poreskim i svim drugim državnim organima ako im se obrate čak i kad ne razumeju njihov zahtev i jurisdikciju.

SBB i portal Nova.rs su deo United Grupe.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare