oko sokolovo
Foto:N1

Dva automobila za potrebe sistema Oko sokolovo, koji bi trebalo da u Nišu bude uveden do leta, JKP Parking servis iz ovog grada platiće oko 9,3 miliona dinara (79 hiljada evra), piše portal Južne vesti.

Posao na tenderu dobila je firma British Motors, koja je obezbedila vozila za taj sistem i u Beogradu, a čiji je vlasnik član Srpske napredne stranke (SNS) i predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović.

Konkurisale su još dve kompanije – Auto Čačak i beogradski Gasop, ali je British Motors punudio najnižu cenu od nešto preko 7,7 miliona dinara bez PDV-a, odnosno skoro 9.3 miliona dinara sa PDV-om i ocenjen je kao najbolji ponuđač.

Kako je navedeno u konkursnoj dokumentaciji, reč je teretnim vozilima koja moraju da budu bela, nova i nekorišćena, sa dva sedišta, petoro vrata i EURO-6 motorom na dizel.

„Potrebno je da vozilo može da na krovu nosi specijalnu nadgradnju najmanje težine do 40 kilograma, dimenzija specijalne nadgradnje 260 x 610 x 1.520 mm“, piše u dokumentaciji.

Južne vesti podsećaju da je direktor niškog Parking servisa Dejan Dimitrijević rekao je početkom aprila da će sistem koji bi trebalo da proverava da li su vozači propisno parkirali automobil stići u Niš do leta.

Tender je raspisan pre oko godinu dana, a posao su dobili beogradski Parking servis i firma Prokomsoft iz Novog Sada, dok je firma Easy park, koja je ponudila skoro pet puta nižu cenu, odbijena.

Bonus video: Pitajte Đuru: Šta ako vas snimi „oko sokolovo“, a vi za volanom

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram