Foto: Shutterstock/Nixy Jungle

Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu trebalo bi da bude proširen za još 5.000 m2.

Kako je najavila ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, projektna dokumentacija trebalo bi da bude završena ove godine.

Pripreme za dogradnju trebalo bi uskoro da počnu, a Aerodromi Srbije raspisali su javnu nabavku za raščišćavanje terena od oko 3.500 m2.

Kako se navodi u dokumentaciji, na tom prostoru ne postoji staza za kretanje, niti pristupni put. Na terenu se nalazi zemljani nasip sa niskim i visokim rastinjem.

„U više navrata do sada vršeno je deminiranje područija aerodroma. Investitor poseduje dokumentaciju sa zapisnikom o razminiravanju površina na kompleksu aerodroma“, piše u dokumentaciji.

Izabrani izvođač radova će izvoditi radove na terenu koji se prostire tik uz ogradu koja predstavlja liniju razgraničenja između javne zone i restriktivne zone aerodroma Konstantin Veliki u Nišu.

Prilikom izvođenja radova potreban je obavezan pirotehnički nadzor.

„Prilikom rušenja postojećeg armirano betonskog kaponira potrebno je vršiti mašinske radove pažljivo i delove armiranog betona utovariti u kamion i odvesti na gradsku deponiju“, navedeno je.

Rok za izvođenje radova je 20 dana, a rok za predaju ponuda 25. maj 2020.

Izvor: B92

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar