Nemanja Nenadić o Telekomu Foto:Nova.rs; NovaS

Programski direktor "Transparentnosti Srbija" Nemanja Nenadić kaže da ne vidi trišne razloge za ugovor kojim „Telekom“ novcem građana Srbije obezbeđuje 600 miliona evra u narednih šest godina za prenose fudbalske Prmeijer lige na kanalima TV „Arena Sport“.

„Nema dobrog tržišnog razloga da se plaća toliko veća cena za nešto što bi po prirodi stvari moglo da se nabavi jeftinije. Nuđenje velike sume novca za kupovinu ekskluzivnih prava za neke prenose, neminovno negativno utiče na poslovanje konkurentskih medija. Ali ukoliko su ova prava plaćena desetostruko više nego što je njihova komercijalna vrednost, onda se otvara drugi problem – da li je novac ispumpan iz preduzeća za neke sasvim druge namene“, kaže Nenadić.

Prema njegovom mišljenju, to je nešto što bi moglo da predstavlja razlog za zabrinutost i zbog čega bi, bez obzira na tajne koje Telekom i kao državno preduzeće ima u jednom svom segmentu, trebalo da se oglasi i predoči više informacija o ovom slučaju.

Cena koja je gotovo deset puta veća od novca koji je za iste utakmice do sada izdvajao „Sport klub“ još jedna je epizoda u nizu suludih zaduživanja koje će na kraju platiti građani.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare