Foto: N1

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o uslovima izdavanja izvoda iz lista nepokretnosti i lista voda iz Geodetsko-katastarskog informacionog sistema, od strane javnih beležnika i geodetskih organizacija.

„Usvajanjem ove uredbe rešen je veliki problem zbog kojeg su građani morali da lično odlaze na šalter Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) kako bi dobili list nepokrenosti. Sada je to rešeno i kompletan posao prenosa nepokretnosti će se završavati kod notara“, rekla je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Naš cilj je da sve usluge katastra budu maksimalno efikasne za građane, da nemamo gužve na šalterima, a to je značajno i za ukupan poslovni ambijent i rejting Srbije na Duing biznis listi, istakla je Mihajlović, saopštilo je ministarstvo.

Tekst te uredbe usaglašen je ove sedmice na sastanku potpredsednice vlade sa direktorom RGZ-a Borkom Draškovićem i rukovodstvom Javnobeležničke komore.

Tako je rešen problem za građane koji su u prethodnom periodu morali lično da odlaze u RGZ da pribave list nepokretnosti, umesto da taj posao završe kod javnog beležnika.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare