Foto:E-Stock_mirko_rodic

U kompaniji "Simit Sarayi Serbia" potvrdili su za Nova.rs da radnicima od januara nisu isplaćene zarade, kao i da je jedino primanje radnika bio minimalac koji je obezbedila država u okviru prvog paketa mera podrške privredi tokom epidemije koronavirusa. "Simit Sarayi" je turski lanac pekara, koji u Beogradu posluje od 2017.godine. Iste godine su jedan od njihovih objekata obišli predsednici Srbije i Turske Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan.

Pročitajte još:

Zaposleni u „Simit Sarayi Serbia“, odnosno kompaniji „Retail Coffee“, čiji je jedini vlasnik firma „Simit Sarayi UK Investments Limited“ iz Velike Britanije, kontaktirali su medije i prošle godine, upozoravajući da im nisu isplaćene zarade od aprila do jula.

Ovoga puta, Nova.rs dobila je potvrdu iz same kompanije da zarade nisu isplaćivane od januara ove godine.

Jedini izvor prihoda zaposlenih tako je postao minimalac od 30.000 dinara, koje je država isplatila na ime pomoći poslodavcima za prevazilaženje problema u poslovanju zbog epidemije koronavirusa, a u okviru prvog paketa pomoći privredi Vlade Srbije.

Lanac pekara „Simit Sarayi“ je, inače, postao poznat u javnosti kada su jedan od objekata u Beogradu posetili Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan, kada je u septembru 2017. godine turski predsednik bio u zvaničnoj poseti Srbiji.

Foto: Promo

„Retail Coffee“, domaća kompanija u okviru koje posluje lanac pekara „Simit Sarayi“ je, prema poslednjim dostupnim podacima, u 2018. godini imala 85 zaposlenih.

Da nešto nije u redu sa poslovanjem lanca pekara „Simit Sarayi“ vidi se iz javno objavljenih finansijskih izveštaja.

Već u prvoj godini poslovanja, 2017, kada su otvorili sedam lokala na atraktivnim lokacijama u Beogradu, zabeležili su gubitak od 123,5 miliona dinara.

Godinu dana kasnije, gubitak se produbio, pa su u poslovnim knjigama za 2018. godinu zabeležili minus od 200,2 miliona dinara.

U međuvremenu je broj lokala koji rade spao na tri, da bi i oni bili zatvoreni po izbijanju epidemije koronavirusa.

Finansijski izveštaj za 2019. godinu nije dostupan na portalu Agencije za privredne registre, iako je rok za predaju istekao 4. avgusta ove godine.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare