Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/DS

Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković rekla je da je Srbija prepoznala digitalizaciju kao razvojnu šansu, i da danas korisnici finansijskih usluga u Srbiji među prvima u Evropi mogu da zaključuju finansijske ugovore na daljinu, saopštila je NBS.

„Korisnici finansijskih usluga u Srbiji uživaju punu sigurnost i zaštitu prava“, rekla je Tabaković na Kineskom međunarodnom finansijskom forumu (China International Finance Forum – CIFF) u Šangaju o finansijskim uslugama u doba digitalne ekonomije.

Kineski međunarodni finansijski forum predstavlja jedan od najznačajnijih događaja u oblasti finansija u Kini i platformu za razmenu ideja i razvoj međunarodne saradnje, a ovogodišnji je okupio više od 300 istaknutih državnih zvaničnika Kine, predstavnika međunarodnih organizacija, bankarskih udruženja i kompanija.

Forum traje do 18. decembra, kada će se održati diskusije na visokom nivou, sastanci za okruglim stolom i promocije projekata na teme finansijske tehnologije (finteh), razvoja blockchain tehnologije, razvoja industrije finansijskog lizinga, bankarstva i razvoja sektora osiguranja, kompanija čijim akcijama se trguje na berzi i upravljanja bogatstvom i raspodelom imovine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar