Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Plenarnim sastankom koji je danas održan u Narodnoj banci Srbije (NBS), počeli su zvanični razgovori predstavnika Srbije s misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), saopštila je danas centralna banka.

Delegaciju Srbije predvodi Jorgovanka Tabaković, guverner NBS i guverner Srbije u MMF, a misiju MMF Jan Kejs Martejn.

Misija MMF trajaće do 23. marta i tokom nje će se, kako je saopšteno, razgovarati o aktuelnim fiskalnim, monetarnim i ukupnim makroekonomskim kretanjima, a biće razmotrena i realizacija utvrđenih kvantitativnih i reformskih ciljeva ekonomskog programa.

Razgovori se vode u okviru drugog razmatranja rezultata sprovođenja dogovorenog ekonomskog programa, koji je MMF podržao savetodavnim, nefinansijskim 30-mesečnim Instrumentom za koordinaciju politike, koji je odobren u junu 2021.

Prvo razmatranje sprovođenja ekonomskog programa okončano je u decembru 2021. kada je Odbor izvršnih direktora MMF doneo odluku o uspešnom završetku tog razmatranja.

„Odluka je doneta bez održavanja formalnog sastanka Odbora, što je mogućnost koja se koristi kada se proceni da formalna diskusija nije potrebna s obzirom na dobro sprovođenje mera ekonomske politike i dobre makroekonomske rezultate Srbije“, navedeno je u saopštenju.

Bonus video – Veća rata za kredite u evrima 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar