Foto: Shutterstock

Firma "Bauvezen", koja je u Leskovcu više od tri godine gradila još uvek nezavršeni trg i s kojom je grad raskinuo ugovor, pobedila je na novih dvanaest tendera u Srbiji.

„Bauvezen“, najveći poreski dužnik u Srbiji koji dobija poslove na javnim nabavkama, koja se nalazila na „crnoj“ listi Ministarstva građevinarstva zbog niza prekršaja kao što je loš kvalitet radova, poznata po probijanju rokova, državi duguje skoro 140 miliona dinara poreza, a za samo dve godine, samostalno ili u konzorcijumu, dobila je od države na tenderima poslove vrednosti tri i po milijarde dinara.

“Većinu tih tendera su raspisala beogradska javna preduzeća: pet Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd“, a po dva „Beogradski vodovod i kanalizacija“ i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda”, piše Pištaljka.

Pročitajte još:

Na gotovo sve tendere „Bauvezen“ je izašao kao član konzorcijuma koje predvodi firma „Hidrotim solušns“ (Hidroteam Solutions), osnovana pre dve i po godine. Prihodi „Hidrotima“ su već u prvih šest meseci poslovanja bili 300.000 evra, a u drugoj godini postojanja čak 9.000.000 evra.

Po poslednjem objavljenom finansijskom izveštaju, iz 2020. godine, „Bauvezen“ je imao 389 zaposlenih i zaradu veću od pola milijarde dinara. Finansijski izveštaj za 2021. godinu na sajtu Agencije za privredne registre ne postoji, što predstavlja još jedan prestup jer su firme obavezne da dostave te izveštaje.

BONUS VIDEO: Dok vlast ističe Beograd je veliko gradilište, raste broj ruiniranih i nezdovršenih zgrada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare