Kula Beograd Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Najskuplji stan u drugom kvartalu ove godine koštao je 1,3 miliona evra, na lokaciji Beograd na vodi, površine 163 kvadrata, prema podacima Republičkog geodetskog zavoda (RGZ).

Takođe, u Beogradu na vodi, u istom periodu ove godine bio je i najskuplji kvadrat stana u Srbiji i koštao je 9.545 evra.

Najskuplja kuća prodata je na Savskom vencu za 2,9 miliona evra, prema podacima RGZ.

Ukupan obim trgovine na tržištu nepokretnosti u Srbiji u drugom kvartalu ove godine iznosio je dve milijarde evra, što je više 27,5 odsto u odnosu na isti kvartal 2021. godine, prema podacima Republičkog geodetskog zavoda (RGZ). Najveći udeo, prema podacima RGZ, imao je promet stanova u iznosu od 1,09 milijardi evra, od čega je u Beogradu za stanove izdvojeno 712 miliona evra.

Broj kupoprodajnih ugovora najviše je povećan u Beogradu za 398 ugovora (4,4 odsto) zatim u Novom Sadu za 83 ugovora (2,7 odsto), Kragujevcu za 51 ugovora (7,4 odsto), dok je u Nišu zabeleženo smanjenje za sedam ugovora.

Ukupan broj kupoprodaja na tržištu nepokretnosti u drugom kvartalu 2022. godine u Srbiji bio je 35.939, što je za jedan odsto više nego u drugom kvartalu 2021. godine.

Za stambene objekte: kuće, vikendice i stambene zgrade izdvojeno je 183 miliona evra, za građevinsko zemljište 172,5 miliona evra, za poslovne prostore, za poljoprivredno zemljište 53,2 miliona evra, pokazuju podaci RGZ.

***

BONUS VIDEO: Zašto otpadaju stakla sa fasada Beograda na vodi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar