Foto:EPA/MATTHIAS BALK

Građanin koji je poreznicima prijavio najveće prihode ostvarene u 2021. godini, zaradio je 2,115 milijardi dinara, što je gotovo 18 miliona evra. Tačnije 17,99 miliona evra. A to je, svedeno na mesečni nivo - oko 1,5 miliona evra mesečno. Kako je objavila Poreska uprava Srbije, prijavljeni prihodi za prvih sto podnosilaca poreskih prijava sa najvećim prihodima kreću se u rasponu od oko 100 miliona dinara, do pomenutih 2,115 milijardi dinara.

Podsetimo, samo godinu dana ranije, najveći prijavljeni prihodi bili su znatno manji, pa je tako najbogatiji građanin Srbije zaradio gotovo 11 miliona evra u 2020. godini, piše N1.

Građani sa najvećim prihodima u Srbiji su – menadžeri, direktori, inženjeri, ekonomisti, pravnici, što su najčešće prijavljivana zanimanja u poreskim prijavama.

Pravnik se, inače, prvi put u vrhu najplaćenijih profesija upravo pojavio – prošle godine.

PROČITAJTE JOŠ

Poreska uprava Srbije saopštila je da je primljila 34.753 prijave za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za 2021. godinu.

To je čak 4.463 prijave više nego prošle godine.

Udeo muškaraca u ovoj statistici se – ne smanjuje. Tako je ove godine, isto kao i lane, 91 odsto prijavljenih građana sa visokim primanjima – muškog pola. U 2020. godini, udeo žena je bio tek nešto veći – 12 procenata, dok je sada devet odsto.

Ovo znači da je među 34.753 prijavljenih građana Srbije, koji su zaradili više od tri prosečne srpske plate – čak 31.625 muškog pola, dok je svega 3.128 žena.

Opširnije čitajte na portalu N1.

BONUS VIDEO: Koji porez plaća Crkva

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)