Foto: Shutterstock

Britanska kompanija Mineco Limited (Mineko) večeras je, kao iskonstruisanu i zlonamernu, najoštrije demantovala priču o njenom i poslovanju drugih članica međunarodne Mineco Grupe, koju je objavila Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK), protiv koje će u "najkraćem roku pokrenuti odgovarajuće postupke".

Pročitajte još:

„Ne ulazeći u ovom trenutku u pitanje čije interese zastupa, KRIK je izneo niz optužbi na račun Mineco Grupe kojima grubo narušava njen ugled, isključivo konstruisanjem i izmišljanjem ‘veza i dokaza’“, ukazuje u saopštenju britanska kompanija.

Kako se precizira, sve transakcije koje su članice Mineco Grupe obavljale bile su u potpunosti legalne i legitimne, proisticale su iz ugovornih odnosa, i mogu biti proverene i potkrepljene dokumentacijom.

Što se tiče saradnje Mineco International Limiteda, preduzeća specijalizovanog za trgovinu rudnim koncentratima, sa Trepčom JSC iz Mitrovice i Preduzećem Trepča iz Zvečana, javnost je od početka upoznata sa tim poslovima, koji se tiču otkupa koncentrata olova i cinka, objašnjava se u saopštenju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar