Pravoslavna Nova godina se bliži, a iako nije državni praznik, mnoge lokalne samouprave iz svojih budžeta izdvojiće milione dinara samo za organizaciju proslave za tu noć. U Nišu će tako za "novogodišnji" koncert biti izdvojeno više od 17.000 evra, folk pevač Aco Pejović će od Surdulice dobiti više od 30.000, ali će najviše novca - 44.000 evra dati Čačak.

Surdulički kulturni centar odlučio je da organizuje koncert pevača Ace Pejovića na Gradskom trgu i za to je namenio oko 33.000 evra, odnosno 3,88 miliona dinara.

Foto: Live Production

Da će Pejović nastupati u ovom gradu, još pre objavljivanja zvaničnih informacija, najavio je na svom Fejsbuk nalogu Novica Tončev, bivši ministar i odbornik u Skupštini Opštine Surdulica. Kako su pisale Južne vesti, na pitanje ko će da plati nastup, Tončev je rekao da “ima i on svoju firmu koja može to građanima da učini”.

Ipak, na portalu javnih nabavki navodi se da će taj novac izdvojiti Surdulički kulturni centar, javna ustanova koja se finansira iz budžeta.

Čačak daje čak 44.000 evra za koncert

Koncert će te večeri biti održan i u Čačku, za šta je “Turistička organizacija” opredelila čak 44.000 evra (5,17 miliona dinara). Posao je dobio privredni subjekt „Petar Bodrožić, preduzetnik produkcija u okviru izvođačke umetnosti Falkon Crvenka”.

PROČITAJTE JOŠ

Ime izvođača u objavljenoj dokumentaciji nije objavljeno, ali je početkom decembra gradonačelnik Milun Todorović najavio da će Čačane u noći između 13. i 14. januara zabavljati Goran Bregović.

Goran Bregović Foto: IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

U Nišu doček košta više od 17.000 evra

Doček pravoslavne Nove godine biće organizovan i u Nišu, konkretno u niškoj opštini Medijana.

Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ

U Parku Svetog Save biće održan koncert za doček, za koji će biti izdvojeno skoro 17.800 evra (2,08 miliona dinara).

U Lučanima više od 6.000 evra iz budžeta

Potom, koncert povodom dočeka pravoslavne Nove godine će se održati i u Lučanima, mada će ovo biti “skromniji” nastup, koji će građane koštati oko 6.400 evra, odnosno 750.000 dinara.

Taj novac namenjen je pevaču Banetu Mojsiloviću. On će nastupiti ispred Doma kulture u Lučanima.

„Najskromniji“ koncert u Vlasotincu

U Vlasotincu će takođe biti održan koncert, za šta je opština opredelila skoro 4.000 evra (450.000 dinara).

Foto: Shutterstock

Južne vesti su objavile da će na platotou ispred Opštine nastupiti pevačica Vanja Mijatović, a pored besplatnog koncerta, građani će moći da popiju i besplatno kuvano vino.

BONUS VIDEO „Seoba Srba na Zlatibor“: Doček Nove godine na Trgu bio jedan od najposećenijih

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare