Foto:MRE/ ZORAN PETROVIC; Zoran Lončarević

Mislim da nije normalno da direktor „Srbijagasa“ ima mesečnu platu od 2,4 miliona dinara. Radnici preduzeća „Resavica“ imaju platu u proseku od oko 65.000 dinara mesečno i treba im skoro čitav radni vek, 38 godina, da rade za ono što direktor „Srbijagasa“ zaradi za godinu dana. To ćemo vrlo brzo da promenimo i to tako više biti neće, poručila je potpredsedica vlade i ministarka energetike Zorana Mihajlović.

Zorana Mihajlović izjavila je danas da je počela reforma „Srbijagasa“ i poručila da će rukovodstvo tog preduzeća biti smenjeno, ako ne bude sproveden plan reforme koji je usvojila Vlada. Na pitanje novinara tokom posete „Resavici“ šta misli o pojedinim komentarima u javnosti da će najavljene reforme u gasnom sektoru biti samo kozmetičke, Mihajlović je podsetila da je Vlada Srbije na sednici 10. decembra usvojila plan reorganizacije „Srbijagasa“ i poručila da to mora da se sprovede.

– Reforma Srbijagasa je počela u petak prošle nedelja i tačno je određena i definisana po datumima, kada i šta mora da se uradi. Poslovodstvo „Srbijagasa“ treba da je sprovede i ukoliko je ne bude sprovela neće biti poslovodstva Srbijagasa“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare