Mihajlović: Gubici u vazdušnom saobraćaju 200 miliona evra

Biznis 21. maj. 202009:06 > 09:43
Podeli:
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Gubici u vazdušnom saobraćaju nisu mali. Nove procene za Evropu su 200 milijardi evra, a za Srbiju, prema rečima resorne ministarke Zorane Mihajlović, do kraja godine ne bi trebalo da premaše 200 miliona evra.

„Procene za Srbiju pokazuju da su gubici u vazdušnom saobraćaju, imajući u vidu da nema ni prihoda od preleta, za ova dva meseca prešli 70, 80 miliona evra“, rekla je Zorana Mihajlović prilikom ponovnog pokretanja komercijalnih letova sa Aerodroma „Nikola Tesla“.

Na pitanje Nova.rs na koji način će država, ali i „Etihad“ pomoći „Er Srbiji“ u prevazilaženju gubitaka, Zorana Mihajlović je odgovorila da se još – razgovara.

„I još uvek nismo napravili sve dogovore da bi oni bili potpuno javni. Kao što sam govorila i u prethodnih mesec dana, razmišljamo o svemu, gledamo trenutno stanje „Er Srbije“, stanje budžeta i gledamo kako to da omogućimo . Ne mogu konkreno da vam kažem biće to i to, uradićemo to i to. Razmišljamo o svim varijantama i svim opcijama“, navela je ministarka saobraćaja.

Na naše pitanje kada će Vlada Srbije objaviti kompletan ugovor o koncesiji aerodroma, kao i studiju opravdanosti ulaska u koncesiju, Mihajlović je kratko odgovorila:

„Kada Vlada Srbije bude odlučila da ugovor o koncesiji nije poverljiv, on će biti potpuno javan“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar