Mihailo Janković Foto.promo MK Group

Mihailo Janković novi je generalni direktor MK Grupe, jedne od najvećih kompanija u regionu koja uspešno posluje više od 35 godina, saopšteno je danas.

Janković će, zajedno sa potpredsednikom MK Grupe Aleksandrom Kostićem i top menadžmentom kompanije, raditi na definisanju i sprovodjenju korporativne strategije i investicione politike. Radno iskustvo Janković je sticao u BAT-u, Koka-koli, Knjaz Milošu i Nektar grupi.

„Veoma sam ponosan što dolazim u kompaniju koja je i u kriznoj 2020. godini pokazala da je izuzetno važan faktor u održavanju ekonomske stabilnosti celog tržišta. Siguran sam da ćemo zajedničkim snagama učvrstiti temelje za dalji rast i širenje grupacije u zemlji i regionu“, izjavio je Janković.

MK Grupa ima 7.000 zaposlenih u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori i lider je u agraru, bankarstvu i turizmu.

Kompanija je ove godine investirala više od 30 miliona evra u agrar – u rast proizvodnih kapaciteta, preciznu poljoprivredu, a planirane su i nove investicije u biogas.

U narednoj godini kompanija nastavlja sa investicijama od preko 50 miliona evra, od čega će oko 30 miliona evra biti investirano u turistički sadržaj na Kopaoniku, u cilju daljeg razvoja te destinacije.

MK Grupa je u 2020. godini donirala više od milion evra, prvenstveno za pomoć zdravstvenom sistemu Srbije u borbi protiv pandemije koronavirusa.

* * *
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar