Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs

MK Grupa će pokloniti besplatan trodnevni odmor za 450 medicinskih radnika u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj, saopšteno je danas na konferenciji za novinare te kompanije.

Tokom juna, jula i avgusta, lekari i medicinsko osoblje Klinike za infektivne i tropske bolesti u Beogradu, Kliničkog centra Vojvodine, kovid bolnica u Ljubljani, Mariboru, Celju, Golniku i Zagrebu moći će da se odmore u hotelima Grand na Kopaoniku, Kempinski Palace u Portorožu i Kempinski Hotel Adriatic u Savudriji.

Direktor MK Grupe Jovan Purar rekao je da je pandemija korona virusa pokazala da društvena odgovornost kompanija nije i ne može biti samo izraz dobre volje kompanija, već da je to nužnost ako želimo imati humano i odgovorno društvo.

„Upravo sa tom idejom, kompanija MK Grupa je u toku leta obezbedila besplatan trodnevni odmor za 450 lekara i drugog medicinskog osoblja u svojim hotelima u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj“, naveo je Purar.

On je kazao da će ovo biti mali doprinos u borbi protiv pandemije te kompanije i istovremeno izraz duboke zahvalnosti za najveći teret, koji su u toj borbi upravo podneli lekari i drugo medicinsko osoblje.

„Posebno nam je drago što ćemo u našem hotelu Grand na Kopaoniku ugostiti 250 zaposlenih Klinike za infektivne i tropske bolesti u Beogradu i Kliničkog centra Vojvodine“, rekao je Purar.

Prilikom primopredaje donacije, ministar zdravlja u Vladi Srbije Zlatibor Lončar zahvalio se MK Grupi što je „na svom radaru imala zdravstvene radnike“.

„Siguran sam da će taj boravak značiti radnicima i da će se dobro oporaviti, a nakon toga vratiti svojim obavezama i nastaviti da brinu o zdravlju naših građana“, kazao je Lončar.

Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS Goran Stevanović pohvalio je ovaj gest prema medicinskim radnicima i istakao da će boravak u hotelima MK Grupe značiti zdravstvenim radnicima koji mesecima nisu imali ni jedan slobodan dan.

Direktorka Kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić rekla je da joj je drago što je MK Grupa odlučila da nagradi i oda priznanje medicinskim radnicima.

„Hvala vam što će zdravstveni radnici u vašem hotelu moći da se odmore i uz razne aktivnosti koje ovaj hotel pruža pripreme za nove zadatke“, navela je Stokić.

MK Grupa je za besplatan odmor regionalnih lekara izdvojila 200.000 evra.

Predsednik kompanije MK Grupe Miodrag Kostić na početku proglašenja vanrednog stanja u Srbiji priključio se borbi protiv korona virusa ustupanjem smeštajnih kapaciteta hotela u Novom Sadu na korišćenje Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“.

MK Grupa i njene kompanije članice su tokom pandemije izdvojile gotovo pola miliona evra za pomoć u borbi protiv pandemije, a istovremeno su donele odluku da ne koriste mere Vlade za pomoć privredi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar