Jelena Veselinović - HR Factor
Jelena Veselinović - HR Factor Foto: Privatna arhiva

"Bila sam pod velikim stresom, a kada dođete kući i ne spavate noćima zbog stresa, onda vam pare i siguran posao ne znače mnogo", priča nam Jelena Veselinović koja je napustila siguran menadžerski posao u velikom trgovinskom lancu kako bi osnovala svoju HR agenciju i umesto otpuštanja radnika zapošljavala. Kap koja je prelila času i naterala je da usred pandemije osnuje svoju sopstvenu firmu bila je činjenica da je zbog korone prečesto morala da zaposlenima saopštava tu najneprijatniju vest - otpušteni ste.

„Opis posla na mojoj poziciji je bilo i davanje otkaza. , a razlozi zbog kojih su ljudi dobijali otkaze su različiti. Taj deo posla mi je bio baš težak, jer htela sam da se bavim time kako zadržati ljude, a ne otpuštati ih. To je svakako bio jedan od glavnih razloga da odem i počnem svoju priču“, sigurna je u svoju odluku sadašnja vlasnica agencije HR faktor koja se bavi zapošljavanjem i razvojem zaposlenih.

„Ja sam u toku pandemije, kada se među ljudima javio strah dala otkaz na menadžerskoj poozciji i počela da radim na razvoju svoje firme. Nije bila laka odluka. Imala sam siguran posao, fina promanja, ali sve to za mene nije bilo dovoljno“, priča nam vlasnica master diplome menadžer ljudskih resursa.

Za odluku koju je donela bila je potrebna i hrabrost.

„Jedan od oblika hrabrosti je i da damo otkaz kada se od nas prestaje da se očekuje da budemo moralni – moralna hrabrost. Kada to prevaziđemo, onda sleti strah od neuspeha, a kada i to prevaziđemo onda možemo slobodno da delujemo“, objašnjava sve faze iskušenja kroz koje je prolazila, ali ipak nije dozvolila da je sputaju.

Jelena priznaje da je bilo i padova, momenata kada je sumnjala i pitala se da li je dorasla zadatku, ali sve to je prevladala i nije se pokajala.

Jelena Veselinović – HR Factor Foto: Promo

Opet bih to uradila. Prvi put se osećam ispunjeno i slobodno da mogu sama da donosim važne odluke i bez pritisaka sa strane. Uklapam se u sistem, ali nisam deo nikakvog sistema, svojom slobodmom voljim mogu da delujem“, zadovoljna je naša sagovornica koja je posao započela bez velike potpore i klijenata koji bi momentalno pošli za njom.

„Podršku sam imala samo na rečima. Ono što je bio dobro je da sam dobila subevnicije od Nacionalne sluebe za zapošljavanje. To daje vreme da se dopre do klijenata i napravi dobar tim“, oprimistična je Jelena.

„Kada sam rešila da da uspem to se i dogodilo. Sada, posle godinu dana, imam sedam klijenata“, epilog je Jelenine priče koja motiviše.

Ima i poruku za sve žene koje se pitaju da li treba da počnu sopstveni biznis i kako da prevaziđu prepreke.

„Nema vez koji ste pol, da li ste muškarac ili đena, ima veze sa time kakvi ste kao osoba i koliko ste uspeli da se oslobodite ega“, zaključuje naša sagovornica.

Bonus video: Kritičko razmišljanje, promišljanje, jaka kičma

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare