Foto:EPA-EFE/ARMANDO BABANI

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će se od ponedeljka 11. maja krenuti sa "malom kampanjom" da se građani upoznaju na koji način mogu da se prijave za 100 evra koje je država obećala da će im dati.

„To je vrlo prosto, jedan minut da ubacite dva, tri podatka koji su potpuno zaštićeni. Imate jedan mali kvadratić gde kaže, svako ko želi, slažem se da dam ove podatke da bi se iskoristilo za uplatu 100 evra“, rekao je danas Mali za televiziju Pink

Pročitajte još:

On je dodao da se „nakon toga, taj registar podataka briše“ jer je to „privremeni registar a ne nešto što će da ostane ne znam koliko godina, nego je privremeni, ako bude nekih pimedbi, žalbi“.

„To sve kada se završi mi ćemo taj registar ukinuti, obrisati tako da ga više neće biti. Naš cilj je da svako ko želi dobije tih 100 evra“, rekao je Mali.

On je naveo da će od 15. maja krenuti prijavljivanje građana na portal Trezora ili preko kol centra. kako bi se dobilo 100 evra.

„Ne samo da ovim država pokazuje koliko je jaka već je to doza optimizma koji dajete narodu“, rekao je Mali.

On je potvrdio, kako je i najavljeno, da će se danas isplatiti prvi od tri minimalca za više od milion zaposlenih, kao pomoć najugroženijima u privedi i da je sledeća isplata za mesec dana.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Svi komentari (5)