Sinisa Mali
Siniša Mali Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Ministar finansija Siniša Mali uverio se danas kako e-fiskalizacija funkcioniše u kompaniji Delez Srbija, odakle je poručio da ovaj proces u Srbiji teče po planu i da pomeranja rokova više neće biti.

Posle kupovine na Novom Beogradu, Malom je bilo interesantno da je Delez primenio svoje softversko rešenje, što, kako je rekao, rade i drugi trgovački lanci u Srbiji.

„To govori kako je novi sistem fleksibilan i otvoren. Sada ima 240 što softverskih što hardverskih rešenja na raspolaganju“, rekao je Mali.

On je ponovio da neće biti pomeranja roka za primenu i da će svi morati da budu na novom sistemu fiskalizacije 1. maja.

Dodao je da oni koji do sada nisu iskoristili državne subvencije za ovaj posao, mogu da se prijave u dodatnom roku do 5. aprila.

Mali je istakao da već u novom sistemu radi 15.000 privrednih subjekata, da se dnevno taj broj povećava, kao i da se do sada preko 130.000 subjekata prijavilo.

„Za sada sve ide po planu i kako treba“, rekao je on i poručio obveznicima da ne čekaju poslednji trenutak za prelazak na novi sistem.

Mali se zahvalio Delezu na doprinosu i istakao značaj efiskalizaciji protiv sive ekonomije.

On je podsetio da će građani moći da svaki račun odmah provere preko kjuar koda i tako se i sami uključe u borbu protiv sive ekonomije

Generalni direktor Deleze Srbija Jan-Vilem Dokhejr istakao je da se na ovaj način čini život jednostavniji kupcima, a i poslovanje same kompanije postaje jednostavnije.

Dodao je da život čine jednostavnijim i Ministarstvo i Vlada Srbije koji krupnim koracima napreduju u procesu digitalizacije.

„Uvek ćemo pomoći i sarađivati da bi sve postalo što jednostavnije“, rekao je on.

Kako je ocenio, kroz novi sistem značajno napreduje i transparentnost.

„Digitalizacija omogućava da se radi i sa mnogo manje papira što je za nas bitno i zbog principa održivosti“, rekao je on.

Dokhejr je poručio da su cilj Deleza pune prodavnice i najavio nastavak investiranja te kompanije u Srbiju koji će se meriti i sa preko 60 novih prodavnica godišnje.

BONUS VIDEO Prodavci nezadovoljni: Fiskalizacija će ubiti duh pijace

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar