Fasada je propala, prozori ponegde razbijeni... Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Kupac Beograđanke, firma "Marera propertis", trebalo bi da za 50 miliona evra početkom ove godine kupi i zgradu Beogradskog izdavačko-grafičkog zavoda (BIGZ), piše današnja "Politika".

Zgradu koju je projektovao arhitekta Dragiša Brašovan „Marera propertis“ će, kako se navodi, obnoviti i pretvoriti u poslovni prostor za izdavanje.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

 

Pozivajući se na podatke Agencije za privredne registre, „Politika“ piše da je krajnji vlsnik „Marere“ ruski biznismen Vladimir Zubrilin, navodeći da ima i pasoš Malte. a da se pominje i u aferi „panamski dokumenti# o iznošennu novca u of-šor zone.

Po oceni lista, većinski vlasnik zgrade BIGZ „večito misteriozni Petar Matić, jedan od najvećih igrača na beogradskom tržištu nekretnina, našao je dostojnog takmaca u „Mareri“.

„Politika“ podseća da je Matić od države kupio BIGZ 2007. godine za 310 miliona dinara, tadašnjih 3,97 miliona evra, a da je pre šest godina odbio da svoj udeo od 80 odsto, koji ima još tri suvalsnika, proda kandaskoj firmi „Tipin korporejšn“, koja je bila spremna da u kupovinu i obnovu zgrade BIGZ uloži 30 miloiona evra.

U međuvrmenu je zgrada propadala, ali je „Marera“ pristala da za BIGZ da 50 miiona evra, piše „Politika“ navodeći kako „nije poznato koliko će toga predati trenutnim vlasnicima, a koliko će uložiti u obnovu.

 

Komentari

Svi komentari (1)