SBB logo
Foto:Promo

Poslovanje podleže redovnim revizorskim izveštajima eminentnih međunarodnih kuća.

Tekstovi pod nazivom „Legalna pljačka države“ u kojima su provladini mediji prethodnih dana objavili mnogobrojne neistine o poslovanju kompanije SBB i njenim zaposlenima, predstavljaju još jedan pokušaj organizovane hajke sa ciljem da se obmanu građani Srbije, a kompaniji nanese poslovna šteta.

Srpske kablovske mreže, što je pun naziv kompanije SBB, osnovane su i registrovane u Srbiji pre dvadeset godina i svo to vreme posluju u poreskom sistemu Srbije, plaćajući uredno poreze i obaveze koje propisuje država. Samo u prošloj godini SBB je uplatio preko 40 miliona evra poreza.

Dokle idu netačne tvrdnje u tekstovima koji se objavljuju protiv naše kompanije, najbolje pokazuju objave da je SBB dobio poreske olakšice, uz izostavljanje ključne informacije da je tu mogućnost odobrila upravo država Srbija, kao i svim ostalim kompanijama koje godišnje zaposle više od 100 ljudi i imaju preko milijardu dinara investicionih ulaganja.

Podsećamo da sve finansijske izveštaje kompanije SBB proverava kredibilna međunarodno priznata revizorska kuća PwC. Porez na dobit takođe proverava i Poreska uprava Republike Srbije. Svi interni kompanijski odnosi su predmet specijalnog izveštaja u koji ima uvid i država Srbija i revizorska kompanija. Dodatno, analizu poslovanja sa povezanim licima pre slanja izveštaja Poreskoj upravi, radi i međunarodna revizorska kompanija Ernst & Young. Obe revizorske kuće sa kojima sarađuje SBB pripadaju najeminentnijim u svetu takozvanim „velika četvorka“. Sve inostrane interkompanijske kredite registrujemo i kod Narodne banke Srbije. SBB kao telekomunikaciona kompanija dodatno je i predmet revizije Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge – RATEL.

SBB kompanija, koja je u poslednjih 10 godina investirala preko pola milijarde evra i koja zapošljava 2.000 ljudi, pruža korisnicima vrhunske telekomunikacione servise, a poznato je i da smo prvi omogućili građanima širokopojasni internet, digitalnu televiziju, digitalnu fiksnu telefoniju i još mnogobrojne usluge koje imaju građani Evropske unije. Rezultat našeg rada i ulaganja je da SBB danas ima najbrži internet i najbolje ocenjenu internet mrežu, prema istraživanju kompanije Ookla.
SBB želi da proširi svoju najbržu mrežu na celu Srbiju i spremni smo da investiramao nekoilko stotina miliona evra u tržište mobilne telefonije i 5G mrežu i ponudimo korisnicima niže cene usluga uz još veći kvalitet usluga.

Nažalost, sve naše najave o novim investicijama nailaze na konstantnu opstrukciju državnih organa. Sve informacije o investicijama i dobrom poslovanju SBB kompanije u provladinim medijima se cenzurišu, a napadi prepuni neistina su skoro svakodnevna pojava. Paradoksalno je da se sklanjanju i ne objavljuju čak i informacije o donacijama SBB, što je najbolji pokazatelj diskriminacije kompanije.

Donirali smo preko 9 miliona evra za društveno-odgovorne projekte, Vladi Srbije uplatili više od milion dolara kao pomoć za borbu protiv virusa Covid-19 odmah na početku pandemije. SBB kao jedan od osnivača SBB fondacije ulaže dugoročno u projekat podrške najboljim studenatima i učenicima iz Srbije kojima je omogućeno da studiraju na najboljim stranim univerzitetima poput Oksforda, Kembridža i Jejla, a u isto vreme finansijski se pomaže 290 dece iz funkcionalnih porodica. Sve tačne i pozitivne informacije o radu kompanije SBB ili Fondacije kriju se od građana Srbije, a obmane i neistine objavljuju svakodnevno.

Kompanija SBB nastaviće da posluje poštujući sve zakone Republike Srbije, uvereni da se prava istina o urednom poslovanju kompanije ne može negirati manipulacijama i objavama režimskih medija.

BONUS VIDEO: Akcija SBB fondacije pošumljavanje Srbije pod sloganom „Da šume bude više. Da se lepše diše!“ na Adi Međici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar