Marko Čadež, predsednik PKS / Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Komapnija Nektar danas je zvanično predala prijavu za žig "Čuvarkuća" za sokove od oblačinske višnje i ariljske maline.

Direktor „Nektar Grupe“ Mihailo Janković najavio je da će ta kompanija narednih dana podneti prijavu za žig za sokove od jabuke, breskve, pasirani paradajz tomatelo i neke od džemova.

„Smatram da imamo proizvode koji mogu sa ponosom da nose žig ‘Čuvarkuća’ i da ćemo time bar malo doprineti da se unapredi svest građana o značaju kupovine domaćih proizvoda“, rekao je Janković na zajedničkoj konferenciji sa predsednikom Privredne komore Srbije (PKS) Markom Čadežom.

Janković je pozvao i ostale kompanije u Srbiji da se priključe akciji PKS „Stvarano u Srbiji“, ističući da je ona od velikog značaja za privredu Srbije.

Istakao je da se taj projekat PKS poklapa sa naporima te kompanije da stvorena dodata vrednost ostane u Srbiji.

„U našoj industriji 85 odsto vrednosti od soka od domaće jabuke ostane u Srbiji, a kod uvoznog soka od jabuke svega 25 odsto“, naveo je Janković.

Kako je rekao, to dovoljno govori o vrednosti izbora koji potrošači prave u svakodnevnoj kupovini.

Predsednik PKS Marko Čadež je rekao da mu je veoma drago što je upravo kompanija „Nektar“ među prvima odlučila da se priključi akciji i dobije žig koji zaslužuje.

Istakao je da ta kompanija na najbolji način afirmiše domaće prozivode.

Čadež je naveo da je, kada se razmišljalo o akciji „Stvarano u Srbiji“, prva asocijacija bio osnivač „Nektara“ Slobodan Radun, koji je bio pravi „čuvarkuća“ i imao dobru viziju.

Dodao je da je upravo Radunova vizija pokazala da nije svejedno da li će jabuka biti iz Vladičinog Hana ili uvezena iz Poljske.

Akcija Privredne komore Srbije „Stvarano u Srbiji“ počela je u utorak promocijom kolektivnog žiga „Čuvarkuća“, a firme koje žele da njihovi proizvodi nose ovu prestižnu oznaku kvaliteta mogu da se prijave preko sajta stvaranousrbiji.rs na kojem su navedeni i uslovi za prijavu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare