Foto: Shutterstock

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Rade Basta sastao se danas sa ambasadorom Republike Turske u Srbiji Hamijem Aksojem. Njih dvojica su, između ostalog, razgovarali i o aktuelnoj situaciji kompanije „Berteks tekstil” iz Kragujevca.

„Berteks” je počeo da posluje u Srbiji 2017. godine i zaposlio veći broj radnika nego što je prvobitno bilo predviđeno, rekao je Basta i dodao da su pojedini mediji preneli informaciju da „Berteks” zatvara poslovanje u Srbiji.

On je istakao da je bilateralna privredna saradnja na odličnom nivou i da turske kompanije imaju dobru reputaciju i zapošljavaju približno 10.000 ljudi u Srbiji.

Pročitajte još:

Ambasador Aksoj je naglasio da su turske kompanije zadovoljne poslovanjem u našoj zemlji, ali da je izvestan broj njih, usled globalne krize, morao da menja svoje biznis planove. On je preneo uverenje menadžmenta kompanije „Berteks“ da će ispuniti sve svoje preostale obaveze prema zaposlenima.

Sagovornici su se saglasili da je neophodno uložiti zajedničke napore kako bi se pitanje zaposlenih rešilo i sačuvala radna mesta, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

BONUS VIDEO Fabrika prodata, radnici ne mogu da nađu bivšeg vlasnika, strahuju za posao.