Foto: Goran Srdanov/Nova.rs/Ilustracija

Kako je jutros saopštila članica Kriznog štaba dr Darija Kisić Tepavčević, od petka u 18 časova će se uvesti nadzor za putnike koji ulaze u Srbiju, kako bi se sprečio rizik prenošenja koronavirusa.

U izjavi nakon današnje sednice Kriznog štaba, apelovala je da se građani do kraja ove nedelje vrate u svoju zemlju i navela da postoji veći rizik zaražavanja u okolnim zemljama, ističući Crnu Goru, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

„To napominjemo zato što je veliki broj naših građana u tim zemljama“, rekla je Kisić.

Foto:TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Ako ste se zatekli u nekoj od okolnih zemalja, možda ćete poželeti da se vratite avionom u Srbiju – pogledali smo za vas koliko će vas koštati da se vratite Er Srbijom.

Hrvatska

Iz Dubrovnika je moguće otići samo poslednjeg navedenog dana – u petak, a najniža cena leta u jednom smeru je 9.888 dinara, bez prtljaga. Ako imate i prtljag do 23kg, cena je nešto iznad 100 evra – 12.246 dinara.

Iz Splita postoje dva leta za Beograd ove nedelje – u sredu i u petak, po ceni od 8.844 dinara, bez prtljaga. Sa koferom do 23kg cena iznosi 11.202 dinara za jednu osobu.

Crna Gora

Crna Gora je posebno označena kao rizična zemlja zbog koronavirusa, a letom iz Tivta možete otići za Beograd svakog dana do petka. Cene se kreću od 9.460 do 12.290 dinara po putniku (sa prtljagom do 23 kilograma).

Iz Podgorice je za let do Beograda potrebno izdvojiti od 8.753 do 14.649 dinara (uključen prtljag do 23kg).

Prema procenama, trenutno se u Crnoj Gori nalazi oko 75.000 turista iz Srbije.

Bosna i Hercegovina

Iz Banjaluke će vas karta Er Srbije u jednom smeru za Beograd koštati od 2.802 dinara (samo ručni prtljag) do 5.160 dinara. Postoji samo jedan let, i to u sredu, 16. septembra.

Ako vam je Sarajevo bliža destinacija, postoji samo jedan let, u petak, i to po ceni od 13.088 dinara (sa prtljagom do 23kg).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare