Nakon što je deo kineskog tržng centra u Bloku 70 izgoreo, zakupci lokala dobili su daleko bolji prostor nedaleko odatle, u novoizgrađenom tržnom centru u Ulici Mileve Marić Ajnštajn na Novom Beogradu, koji je juče otvoren. Trgovci, kako je ekipa našeg portala zapazila, nisu "preterivali" s cenama prvog dana, a kako su nam rekli, mušterije su najčešće kupovale maske za telefon, čija je najniža cena 300 dinara. U nastavku teksta pogledajte ostale cene.

Redakcija portala Nova.rs bila je juče među prvima na otvaranju novog Kineskog tržnog centra, u Ulici Mileve Marić Ajnštajn na Novom Beogradu. Iako je zvanično otvaranje bilo predviđeno za 13 časova, mi smo se prošetali i na miru, dok još nije bilo gužve, popričali sa zakupcima lokala, ali i mušterijama.

Kao što smo i objavili u prvom tekstu, trgovci su, mahom, zadovoljni zbog luksuznog i modernog kompleksa u koji su se uselili, nakon što su im izgoreli lokali u jednom delu tržnog centra u Bloku 70.

PROČITAJTE JOŠ:

A zadovoljne su i mušterije, barem one s kojima smo popričali, zbog cena na koje su naišli. Kako kažu, u većini prodavnica nije bilo popusta na kupljenu robu, ali su cene korektne, čak i niže nego što su u drugim ovakvim centrima.

Najtraženija maska za telefon

Krenućemo od maski za mobilne telefone koje su juče, baš u našem prisustvu, bile veoma tražene. A kako i ne bi, kada im se cena kreće od 300 do 800 dinara.

„Ja sam otvorila prodavnicu prilično rano, možda oko osam sati, iako je radno vreme od devet-deset. Već do 11 sati prodala sam oko desetak maski za telefon. Imamo raznih, od plastičnih, gumenih do onih ojačanih sa 3D motivima za ‘ajfon’ telefone. Maske u gradu koštaju od 800, pa do 2.000 dinara, a kod nas je najskuplja 800 „, kaže naša sagovornica Lia Čeng.

Novi kineski tržni centar Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Građani su kupovali i novogodišnju dekoraciju. Iako je, iskreno, rano za kupovinu, trgovci (ne svi) priznaju da će cene jelki i novogodišnjeg ukrasa biti više od novembra.

„Jeste, kupovali su različite ukrase, lampione, prodali smo i dve jelke… Čak je i nama delovalo da smo rano izložili novogodišnju dekoraciju, međutim vidimo da mušterije pametno razmišljaju s obzirom na to da će za mesec dana doći do poskupljenja tih artikala. Ne puno, možda za 100-200 dinara i ne sve, nego ponešto. Svakako im je bolje sada da kupe“, dodaje kineski trgovac.

„Dobra cena“ obuće i plastike, garderobe „malo jača“

Što se tiče ostale robe, cena obuće je, kako smo se uverili, povoljna.

Najpopularnije „ugg“ čizmice, ali one plitke do članka koje podsećaju na papuče, koštaju 1.500 dinara. Iste takve su, u prodavnicama u Bulevaru Kralja Aleksandra 2.500.

Patike koštaju između 2.500-3.000 dinara, dok su čizme na ravnu štiklu 3.000, a one s većom potpeticom 3.500.

Novi kineski tržni centar Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

I kućne papuče su povoljne – može da se nađe par za 250 dinara, što je prilično dobra cena, s obzirom na to da su na pijaci najjeftinije 300-400 dinara.

Garderoba je, s druge strane, malo „jača“, odnosno cena. Na primer, zimske jakne koje su izložene koštaju od 3.000 pa do 7.000 dinara, dok je farmerice moguće pronaći za 2.000.

One modernije, zvoncare, koštaju 200-300 dinara više.

Novi kineski tržni centar Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Trikotažne haljine koje su ove jeseni prilično popularne koštaju od 1.500 pa do 2.500 dinara, a džempera ima i za 1.000. Rolke su 800 dinara.

U povoljne odevne artikle spadaju čarape i veš, dok su gudnjaci nešto skuplji. Bilo je onih koji su se prodavali za čak 1.000 dinara, što je, složićete se, jača cena kod „braće Kineza“.

Plastika, kancelarijski materijal…

Što se tiče plastike odnosno plastičnih sudova, čaša, šoljica, kupatilskog invertara i stolica, u jednoj radnji takvog sadržaja u koju smo provirili, bilo je dosta ljudi.

Cene su zaista šarolike, a slične su kao i u specijalizovanim prdavnicama plastike. Recimo, manji lavor je 120 dinara, plastična čaša 20, kutija za užinu 200…

PROČITAJTE JOŠ:

Pored lokala s garderobom, obućom, novogodišnjom dekoracijom i drugim džidža-bidžama, u novootvorenom tržnom centru postoji i krojačnica, a odmah pored prodavnica zavesa.

Zavese koštaju 400 dinara po kvadratnom metru, dok su draperije skuplje.

Tu je i pet šop, prodavnice s nakitom, pa čak i parfimerija. Svi su, kako su nam rekli trgovci, kao originali, a cena im je od 700 pa do 2.000 dinara.

Najskuplje bunde i svečana odela

Bunde i svečana odela su, podrazumeva se, među skupljim stavkama u ovom centru.

Tako je moguće pronaći muško odelo od 3.500 pa do 10.000 dinara, dok su bunde oko 5.000 dinara.

BONUS VIDEO: Pre dve i po godine je gotovo potpuno uništen: Kako je vatra (opet) progutala kineski tržni centar?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare